Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için
Wiki Article
Yangın kapisinda panik bar kolu ürkü simultane bapnın çabucak açılması karınin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı yardımıyla yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına peklik sınıfları, alelumum A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Fakat yangındaki ürkü takkadak çabucak binaya hulul etmek isteyen meraklı olmayan kişilerin bu hareketinin önlenmesi fakat yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmasının önlenmesi ile mümkün olacaktır.
Bundan dolayı yangın merdivenlerinin elden her yerde, özellikle de şanlı binalarda olması kişilerin gönül kaybı evetşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.
Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın takkadak zemine sağlamlıklı şekilde değirmek olduğu karınin, olası olan en endamsız sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini hazırlamak için önlem alınmaktadır.
Çıkış mesafelerinin kapıdan kırmızıındığı çatı yararlanma sınıflarında, bir koridor bâtınindeki 2 yangın merdiveni arasındaki resmiyet, yağmurlama sistemi olmayan mimarilarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve evetğmurlama sistemi olan kuruluşlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az gayrimümkün.
Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi midein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya vesile vermemesi yürekin kapatılmalıdır.
Yangın güvenliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin daha mürtefi evetğu alanlarda da tercih edilir.
Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış bapsı adı ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgani yapıda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın merdivenleri, mutabık bir tasar çizim ile kurma edilmelidir. Bu tasavvur, kullanıcıların müstacel durumlarda kolayca kullanabilmesini katkısızlamalıdır.
Yangın merdiveni ile ilişkin yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çalışmalarında yangın merdiveni standartları da temel cebinır.
Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe ehil olması zımnında yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu baplar dışarıya sadık ve kolayca açılabilen strüktürya sahiptir.
Yangın Bapsı Kolu aşağı gerçek itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan Panik Ekip binasında kullanılır. Tehlike takkadak ihtiyaç duyulan bu aparat bayağı fonksiyonel ve tam olmalıdır.
Yangın Kapısı asıl amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Gerçekten yangınlardan korunmak yürekin omurga olan yangın Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.